Wat is Dual Sim?

Een Dual Sim smartphone heeft, de naam doet het al vermoeden, ruimte voor twee simkaarten. U plaatst beide simkaarten in het toestel, waarna u bereikbaar bent op 2 verschillende nummers. Niet alle Dual Sim telefoons zijn overigens hetzelfde. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen actieve en stand-by Dual Sim. Iets verderop gaan we in op het verschil tussen de twee.

 

De voordelen van Dual Sim

 

Waarom zou u een Dual Sim telefoon aanschaffen? Er zijn veel situaties waarin een Dual Sim telefoon handig is. U kunt bijvoorbeeld één simkaart gebruiken voor telefonie & sms en de andere om het internet mee te browsen. Of misschien heeft u een (bijvoorbeeld zakelijk) telefoonnummer waarop u altijd bereikbaar moet zijn, terwijl u op een ander nummer liever minder bereikbaar bent. Doorgaans bevinden de gebruikers van Dual Sim smartphones zich in één van de volgende categorieën: 

 • Zakelijk gebruik: bereikbaar zijn op twee telefoonnummers zonder twee verschillende telefoons mee te hoeven sjouwen. 
 • Expats of Internationale studenten: bereikbaar zijn op twee telefoonnummers, eigen en een lokaal nummer, zonder twee verschillende telefoons mee te hoeven nemen. 
 • Gebruik in het buitenland: reizen naar het buitenland en naast uw eigen simkaart een lokale simkaart gebruiken om kosten te besparen. Dit is sinds kort niet meer nodig in de Europese Unie; de kosten van roaming zijn verleden tijd waardoor u binnen de EU overal gewoon uw Nederlandse bundels kunt gebruiken. Voor reizen naar verdere bestemmingen, bijvoorbeeld Amerika of Azië, kan Dual Sim met een lokale simkaart nog steeds een heel aantrekkelijke optie zijn,

Voor iedereen die regelmatig in de weer is met meerdere simkaarten en telefoons is een Dual Sim telefoon zeker het overwegen waard. Bijkomstig voordeel is dat u niet elke keer uw simkaart hoeft te verwijderen en van toestel hoeft te wisselen. Dit verkleint de kans op beschadigingen of verlies. 

 

Verschil tussen actieve Dual Sim en stand-by Dual Sim

 

Er zijn twee soorten Dual Sim: actieve en stand-by. Kort samengevat is het onderscheid tussen de twee dat u bij actieve Dual Sim telefoons twee antennes heeft en bij stand-by Dual Sim telefoons slechts één. Hierdoor bent u op een actieve Dual Sim toestel altijd bereikbaar op beide simkaarten, terwijl u bij stand-by Dual Sim toestellen het risico loopt dat oproepen via de ene simkaart niet doorkomen op het moment dat u met de andere kaart aan het bellen, internetten of sms'en bent. Bij Ortel bestelt u eenvoudig uw gratis prepaid simkaart. Hierop staat als bonus €2,- gratis beltegoed. Daarnaast hebben we voor nieuwe klanten een speciale aanbieding waarbij het voordeel oploopt tot wel €10,-. De 3-in-1 simkaart wordt binnen 3 dagen gratis bij u thuisbezorgd en is geschikt voor alle smartphones en tablets. Bestel uw gratis prepaid simkaart hier

Ortel: 3-in-1 simkaart

Heeft u bijvoorbeeld een Apple iPhone of Samsung Galaxy en wilt u graag een passende simkaart bestellen? Bestel dan uw simkaart bij Ortel! Ortel biedt u namelijk een 3-in-1 simkaart. U ontvangt dus een standaard formaat simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart in één. De micro simkaart en de nano simkaart zijn eenvoudig uit de normale simkaart te drukken. Dus of u nu een smartphone van Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, LG, Nokia, Motorola etc. heeft, de simkaart past altijd! 

  Gratis simkaart aanvragen

 

Veelgestelde vragen

De Ortel 3-in-1 simkaart is een standaard-, micro- en nano-simkaart in één. Afhankelijk van uw type toestel, kunt u het juiste formaat voorzichtig uitdrukken. Deze combi simkaart is op twee manieren te gebruiken: Afhankelijk van de type toestel dient men te weten welke type simkaart in het toestel geplaatst moet worden (raadpleeg hiervoor de gebruikershandleiding van uw telefoon).
 •  Als standaard, normale simkaart (ook wel mini of PlugIn genoemd)
 •  Als micro simkaart.
 
Op de volgende pagina kunt u een vervangende simkaart aanvragen. deze bestaat altijd uit een standaard, micro en nano simkaart:
Vervangende simkaart

Toestellen met een micro Sim

 • Alle Nokia Lumia toestellen
 • Samsung Galaxy S3 t/m S5 (inclusief alle mini varianten)
 • Samsung Galaxy Mega
 • Samsung Galaxy Note 2 en 3
 • Alle Samsung Galaxy tablets
 • Blackberry Z10, Q10 en Z30
 • HTC One (Max, S, V, X, Mini)
 • HTC Desire (500, 6001)
 • Sony Xperia (M, V, SP, Z, Z1, Z Ultra)
 • Alle Sony Xperia tablets
 • iPhone 4 en 4S
 • iPad 2 en 3

De nano simkaart is een nieuwe simkaart, die op dit moment door de nieuwe generatie iPhone modellen, Samsung Galaxy S7 en S8, LG G6, etc. gebruikt wordt. 

De nano simkaart is technisch 100% identiek aan zijn voorgangers (standaard simkaart en micro simkaart), het verschil zit echter in het in het formaat  Bij Ortel krijgt u gratis een standaard, micro en nano simkaart in één. 

Nano toestellen
Samsung Galaxy S6 (Edge)
Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy S7 (Edge)
Samsung Galaxy S8 (Edge)

Samsung Galaxy S9

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5S
Apple iPhone 6
Apple iPhone 6+
Apple iPhone 7
Apple iPhone 8
Apple iPhone X
Apple iPad Air
Apple iPad Air 2

HTC Desire 610
HTC Desire 816
HTC One Mini 2
HTC One M8
HTC One M9

HTC 10

De prepaid-aansluiting vervalt als gedurende 6 maanden er geen opwaardering wordt gedaan op de simkaart. Wordt er in de 7de maand ook geen opwaardering gedaan, dan wordt het nummer afgesloten. Zorg ervoor dat uw beltegoed binnen 6 maanden wordt aangevuld.