Klantenservice

Veelgestelde vragen

Als u in het land buiten de EU gebeld wordt, dan zijn daar voor u extra kosten aan verbonden. U betaalt een gedeelte van de kosten, want de persoon die u belt kan namelijk niet weten dat u zich in het buitenland bevindt. Deze kosten worden direct van uw beltegoed afgeschreven.

Om gebeld te worden in het land buiten de EU dient u over minimaal €3 beltegoed te beschikken. Let er ook op dat, voordat u naar het buitenland gaat, u voldoende beltegoed opwaardeert.

Opwaarderen vanuit het buitenland kunt u heel eenvoudig doen. Kijk hiervoor op Hoe kan ik opwaarderen in het buitenland?. Kijk voor de tarieven voor het gebeld worden in het buitenland op onze tarieven in het buitenland pagina.

Was dit antwoord nuttig?

Met uw Ortel Mobile SIM-kaart kunt u ook SMS versturen en ontvangen in het buitenland. Wanneer u een SMS wilt versturen vanuit het buitenland dient u over minimaal €0,75 beltegoed te beschikken. Let er ook op dat, voordat u naar het buitenland gaat, u over voldoende beltegoed beschikt. Het ontvangen van een SMS is altijd gratis! Ook wanneer u zich in het buitenland bevindt. U betaalt dus alleen wanneer u een SMS verstuurt. Een uitzondering hierop zijn betaalde SMS diensten, waarvoor u zich eventueel heeft aangemeld. Ga naar alle tarieven voor de prijzen voor SMS.

Was dit antwoord nuttig?

U belt direct naar het buitenland, zonder ingewikkelde procedures en zonder eerst te moeten bellen naar speciale toegangsnummers:
• Toets 00 gevolgd door de landencode.
• Toets het nummer in zonder de eerste 0.
• Druk op de beltoets.
• De verbinding wordt dan tot stand gebracht.

Bijvoorbeeld, als u het volgende Belgische nummer 04812345678 wilt bellen, volg dan onderstaande instructie:
• Toets 0032
• Vervolgt door: 4812345678
• Druk op de beltoets

Was dit antwoord nuttig?

Ook als u in het buitenland verblijft kunt u naar alle landen bellen en sms'en. Bij Ortel Mobile maakt u gebruik van de beste netwerken. Plaats hiervoor de juiste landcode (Nederland: +31) voor het telefoonnummer en laat de eerste 0 van het (net)nummer weg. Let op: als u vanuit het buitenland wilt bellen heeft u minstens € 3 beltegoed nodig. Zorg dus dat u genoeg beltegoed heeft voordat u naar het buitenland gaat.

In sommige landen kunt u alleen bellen met de terugbelcode * 1 0 0 *
 •Toets eerst * 1 0 0 * in
 •Toets vervolgens het nummer in dat u wilt bellen in internationaal formaat
 •Sluit af met #.

Voorbeeld: U wilt in het buitenland bellen naar (070) 123 45 67. U belt dan *100*+31701234567#. U wilt in het buitenland bellen naar 06 12 34 56 78. U belt dan *100*+31612345678#.

Voor meer informatie over onze roaming tarieven. Kijk op onze pagina tarieven in het buitenland

Was dit antwoord nuttig?

Wanneer u in het buitenland bent kunt u opwaarderen via 1 2 4 4 zoals u normaal gewend bent. Het kan zijn dat deze dienst in sommige landen niet werkt, dan kunt u het ook proberen door te bellen met *100*1244#. Druk op 9 om op te waarderen en toets de opwaardeercode in gevolgd door een #.

Let op! Deze dienst is niet gratis, u heeft minimaal €3,- beltegoed nodig om van deze dienst gebruik te kunnen maken.
Als het niet lukt om op te waarderen via 1 2 4 4 kunt u altijd nog online opwaarderen op onze website. De makkelijkste en snelste manier om uw beltegoed op te waarderen is via de website. Na uw betaling wordt uw beltegoed direct bijgeschreven, ook wanneer u in het buitenland bent. Klik hier om online op te waarderen.

Was dit antwoord nuttig?

Vanaf 15 juni 2017 kunt u binnen de EU bellen, sms’en en internetten met uw prepaid beltegoed zonder extra roaming kosten. 

De tarieven voor het bellen en internetten in een ander EU-land dan Nederland en voor het naar Nederland bellen vanuit een ander EU-land zijn wettelijk vastgesteld. De hoogte van die tarieven kunt u hier vinden. Voor een overzicht van alle tarieven (EU tarieven en roaming tarieven) klik hier.

Was dit antwoord nuttig?

Helaas kunt u geen MMS berichten versturen en ontvangen in het buitenland. Uw data dienst wordt automatisch uitgeschakeld wanneer uw telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk. U hoeft dus uw 3G (gegevensverbinding) niet uit te zetten wanneer u naar het buitenland gaat. De MMS berichten die naar u gestuurd worden wanneer u in het buitenland bevindt krijgt u zodra u weer in Nederland bent.

Was dit antwoord nuttig?

Wanneer u in het buitenland bent maakt u gebruik van de lokale operators. Uw Sim-kaart kiest dan automatisch de beste operator voor u. Uw SIM-kaart kan de operator niet automatisch kiezen wanneer uw instellingen op "handmatig" staan. U dient de netwerkselectie in uw telefoon op "Automatisch" te zetten wanneer u naar het buitenland gaat. Kijk hiervoor in de handleiding van uw toestel.

Was dit antwoord nuttig?

Wanneer u in het buitenland bent kunt u uw beltegoed controleren via 1 2 4 4 zoals u normaal gewend bent. Het kan zijn dat deze dienst in sommige landen niet werkt, dan kunt u het ook proberen door te bellen met *100*1244#. Let op! Deze dienst is niet gratis, u heeft minimaal €3,- beltegoed nodig om van deze dienst gebruik te kunnen maken.

Was dit antwoord nuttig?

U kunt op twee manieren internetten in het buitenland:

  1. 1. Via een wifi-netwerk als dit beschikbaar is. Dit is kosteloos.
  2. 2. Via dataroaming van Ortel. Hiervoor schakelt u het mobiele netwerk in. Hier zijn kosten aan verbonden die wij verrekenen met uw beltegoed. Meer informatie over dataroaming vindt u hier.
Was dit antwoord nuttig?

Standaard staat het internet in het buitenland uit bij een smartphone. Wilt u internetten in het buitenland, zet dan de mobiele gegevens aan. Hier kunt u controleren hoe dat moet. Aan internetten in het buitenland via uw mobiel zijn kosten verbonden. De tarieven vindt u hier.

Was dit antwoord nuttig?

U kunt op twee manieren internetten in het buitenland:

  1. 1. Via een wifi-netwerk als dit beschikbaar is. Dit is kosteloos.
  2. 2. Via dataroaming van Ortel. Hiervoor schakelt u het mobiele netwerk in. Hier zijn kosten aan verbonden die wij verrekenen met uw beltegoed. De tarieven voor internetten in het buitenland vindt u hier.
Was dit antwoord nuttig?

Voor applicaties zoals whatsapp en Facebook heeft u internet nodig. U kunt op twee manieren internetten in het buitenland:

  1. 1. Via een wifi-netwerk als dit beschikbaar is. Dit is kosteloos.
  2. 2. Via dataroaming van Ortel. Hiervoor schakelt u het mobiele netwerk in. Hier zijn kosten aan verbonden die wij verrekenen met uw beltegoed. De tarieven voor internetten in het buitenland vindt u hier.
Was dit antwoord nuttig?

Nee. De tarieven in de EU zijn aangepast, maar de tarieven in Nederland niet. Bellen en sms’en vanuit Nederland naar een buitenlands telefoonnummer valt niet onder roamen. U gebruikt dan namelijk het telefoonnetwerk van uw eigen provider. De tarieven voor bellen en sms’en naar een ander EU-land vanuit Nederland kunt u controleren op de bellen naar het buitenland pagina.


U betaalt geen extra roaming tarief voor bellen naar Nederlandse nummers die in het buitenland zijn, bijvoorbeeld naar vrienden die op vakantie zijn in Duitsland. Daarnaast is gesprekken ontvangen binnen de EU nu gratis. Dus als u wordt gebeld door een Pools nummer kunt u gerust opnemen, want dat kost u niets!

Was dit antwoord nuttig?

Als je de grens overgaat naar het buitenland of zodra je in het buitenland je telefoon aanzet, is Ortel Mobile verplicht om je te informeren over de geldende tarieven. Ben je goed op de hoogte van de geldende tarieven, of je weet waar je ze kunt vinden? Dan kun je ervoor kiezen om deze informatie sms'jes uit te schakelen. Stuur een sms'je met de volgende informatie:

INFO[spatie]UIT

Stuur het sms'je naar het nummer 1330. Als je de sms'jes weer wilt ontvangen, stuur dan een sms'je met de volgende informatie:

INFO[spatie]AAN

Was dit antwoord nuttig?

Contact en aanvraag formulieren